AssurMiFid

AssurMiFID-gedragsregels

– Aangeboden diensten:

Active Capital bv doet aan verzekeringsbemiddeling en deze verloopt in de Nederlandse taal. Onder verzekeringsbemiddelingsdiensten wordt verstaan:

  • advies verlenen over verzekeringsovereenkomsten
  • voorstellen/aanbieden van verzekeringsovereenkomsten
  • verrichten van voorbereidend werk tot het sluiten van verzekeringsovereenkomsten
  • assisteren in het beheer van verzekeringsovereenkomsten
  • uitvoeren van verzekeringsovereekomsten

– Nummers van de takken:

1: Ongevallen – 2: Ziekte – 3: Voertuigcasco met uitzondering van rollend spoorwegmaterieel – 4: Casco rollend spoorwegmaterieel – 5: Luchtvaartcasco – 6: Casco zee- en binnenschepen – 7: Vervoerde goederen met inbegrip van koopwaren – 8: Brand en natuurevenementen – 9: Andere schade aan goederen – 10: Ba motorrijtuigen – 11: BA luchtvaartuigen – 12: BA zee- en binnenschepen – 13: Algemene BA – 14: Krediet – 15: Borgtocht – 16: Diverse geldelijke verliezen – 17: Rechtsbijstand – 18: Hulpverlening – 21: Levensverzekeringen niet verbonden met beleggingsfondsen, met uitzondering van bruidsschat- en geboorteverzekeringen 22: Bruidsschat- en geboorteverzekeringen, niet verbonden met beleggingsfondsen – 23: Levens- bruidsschat- en geboorteverzekeringen in verband met beleggingsfondsen – 26: Kapitalisatieverrichtingen – 27: Beheer van collectieve pensioenfondsen

 

Belangenconflictenbeleid:

Active Capital bv voert een beleid om eventuele belangenconflicten te vermijden. Dit beleid bestaat onder meer uit interne instructies. Wij zien er bovendien op toe dat onze medewerkers enkel bemiddelen in verzekeringscontracten waarvan zij de essentiële kenmerken kennen en die kunnen uitleggen aan de verzekeringnemers en verzekerden. Wij zien er eveneens op toe dat de gegeven informatie door onze medewerkers correct, duidelijk en niet misleidend is.

Een belangenconflict is een situatie waarin onze belangen in conflict komen met of afwijken met uw belangen.

Elk belangenconflict dat wordt vastgesteld, kan ons worden gesignaleerd per mail : info@activecapital.be

 

Vergoeding:

Wij ontvangen voor onze verzekeringsbemiddeling een vergoeding van de verzekeringsonderneming. Deze vergoeding is inbegrepen in de verzekeringspremie die de verzekeringnemer betaalt. Door het hebben van een verzekeringsportefeuille bij een verzekeringsmaatschappij of door het uitvoeren van supplementaire taken, is een bijkomende vergoeding mogelijk.

 

AssurMiFID-gedragsregels*

*wet van 30 juli 2013 tot versterking van de bescherming van de afnemers van financiële producten en diensten alsook van de bevoegdheden van de FSMA en diverse bepalingen alsook het KB van 21 februari 2014 over de regels voor de toepassing van de artikelen 27 tot 28bis van de wet van 2 augustus 2002 betreffende het toezicht op de financiële sector en de financiële diensten op de verzekeringssector en KB van 21 februari 2014 inzake de krachtens de wet vastgestelde gedragsregels en regels over het beheer van belangenconflicten, wat de verzekeringssector betreft.

Ons kantoor is gehouden tot het naleven van de “AssurMiFID-gedragsregels” en deelt u in u dit verband volgende informatie mee :

 

Ons kantoor is ingeschreven in het register van de verzekeringstussenpersonen die wordt bijgehouden door de FSMA, te 1000 Brussel, Congresstraat 12-14 en is terug te vinden op http://www.fsma.be.

 

Voor al uw vragen en problemen kan u in eerste instantie terecht bij ons kantoor. We zijn steeds bereikbaar via telefoon, e-mail of fax.

 

Klachten kunnen ook ingediend worden bij de Ombudsdienst Verzekeringen :

Ombudsfin vzw • North Gate II, Koning Albert II-laan 8 bus 2 • B-1000 Brussel
Tel. : +32 2 545 77 70 (momenteel enkel in de voormiddag telefonisch bereikbaar)
E-mail: ombudsman@ombudsfin.bewww.ombudsfin.be 

 

Informatie

 

  • Wenst u meer informatie over MiFiD dan kan u via bijgevoegde link de Febelfin brochure raadplegen :

Febelfin brochure MiFiD

 

  • Uitgebreide informatie over de aard en de risico’s van de financiële instrumenten vindt U in volgend link :

Financiële instrumenten WIKIFIN

 

Privacy verklaring

 

  • Contactadres : Active Capital bv
  • Maatschappelijke zetel : Kapellei 24 – 2900 Schoten
  • E-mail : info@activecapital.be
  • FSMA  102144 A-B

Activa Capital neemt uw rechten bij gegevensverwerking ernstig. In onderstaande link ivm ons beleidsdocument, lichten wij toe hij wij uw persoonsgegevens verzamelen, verwerken en gebruiken. Ze vormt het algemene beleid van ons kantoor op vlak van gegevensverwerking conform de toepasselijke wetgeving waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR).

 

Privacy Verklaring

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
26 ⁄ 13 =